La Senyera
25
anys
1998-2023
Tux

Administració de Sistemes
Manteniment de sistemes GNU/Linux

Monitorix
Monitorització de sistemes

Virtual Office System
Ofimàtica virtual

DocumBox
Documentació on-line

Fiwix
Nucli d'ús educacional

Els productes representen les nostres càpsules de coneixement posades al mercat.

Alguns d'aquests productes són oferts de manera comercial directament des de Fibranet, o bé mitjançant sinergies amb d'altres empreses.

Altres productes són oferts de manera completament lliure i gratuïta. I finalment, n'hi ha que encara són en fase embrionària o molt experimental, i per tant, encara no formen part del nostre cartipàs de presentació.

Fiwix

El Fiwix és un nucli de sistema operatiu basat en l'arquitectura UNIX i plenament enfocat per ser compatible amb l'API del nucli Linux 2.0. Està dissenyat i desenvolupat principalment per usos educacionals, per tant el nucli es manté tant simple com sigui possible en benefici dels estudiants. Funciona sota la plataforma de maquinari x86 de 32 bits, i és compatible amb un bon ventall d'aplicacions GNU ja existents.

Fiwix
El nucli Linux sovint és massa gran per un estudiant d'informàtica per entendre la seva estructura interna i estudiar cóm funciona. Demà fins i tot ja serà més gran del que és ara. Per altre banda, el nucli Fiwix atesa la seva mínima estructura, pot ser el nucli inicial d'estudi i per tant més adient a l'educació. Per òbvies raons aquest projecte només està enfocat als estudiants d'informàtica i d'altres entusiastes en sistemes operatius que vulguin conèixer més sobre les interioritats d'un sistema operatiu d'estil UNIX.

No penseu que el GNU/Fiwix és una nova variant d'UNIX amb les seves pròpies utilitats de sistema, llibreries, compiladors, etc. Penseu que el GNU/Fiwix és un nou nucli d'estil Linux que segueix la filosofia GNU/Linux i aprofita el mateix ventall d'aplicacions GNU que ja existeix.

Fiwix és probablement el primer nucli altament compatible (dins de les seves actuals limitacions) amb l'API del nucli Linux 2.0. Això vol dir que qualsevol programa ELF-i386 compilat en un sistema GNU/Linux, pot ser executat nativament en un sistema GNU/Fiwix sense cap mena d'emulació.

Està basat en un disseny de nucli monolític i està escrit en llenguatge C, deixant només per l'Ensamblador les petites parts on es fa imprescindible.

El codi font del nucli Fiwix es troba disponible públicament sota la llicència oberta MIT.

Si voleu rebre més informació podeu adreçar-vos directament al seu lloc web:

The Fiwix Kernel
26-gen-2023
RSS Valid HTML 4.01 Strict
FibraNet - Network Services Provider
Política de privadesa     Avís legal

Copyright © 2024 Fibranet NSP, SL